EasyManua.ls Logo

IDEAL TILT-A WAY HYJG 1

IDEAL TILT-A WAY HYJG 1
131 pages
To Next Page IconTo Next Page
To Next Page IconTo Next Page
To Previous Page IconTo Previous Page
To Previous Page IconTo Previous Page
Loading...
81
TILT-A-WAY
HYJG 1 HYDRAULIC OPERATOR
BALANCE SYSTEM ADJUSTMENT
DRAWING HYJG-242
TILT-A-WAY road gate must be balanced to offer the least amount of resistance against movement at
both up and down extreme positions or combination of both.
Balance adjustment is accomplished by cable tension, cable sheave position or combination of both.
Two cable systems are incorporated in the balance system. Adjustments preformed at one side may
require adjustments on the opposite side.
SAFETY WARNINGS-VERY IMPORTANT
1. Before performing any maintenance or adjustment, open power disconnect switch located inside
control panel enclosure. Prior to performing any adjustment, hydraulic fluid bypass valves must
be placed in open position.
2. Any adjustment preformed on cable sheave must be preceded by the release of all cable tension at
spring connections.
CONDITIONS AND SOLUTIONS
1. Condition: Gate heavy at both up and down positions.
Solution: Increases cable tension.
2. Condition: Gate light at both up and down positions
Solution: Decrease cable tension.
3. Condition: Gate heavy at down position only.
Solution: Lower cable sheave and increase cable tension.
4. Condition: Gate light at down position only.
Solution: Raise cable sheave and decrease cable tension.
5. Condition: Gate heavy at up position only.
Solution: Raise cable sheave and decrease cable tension.
6. Condition: Gate light at up position only.
Solution: Lower cable sheave increase cable tension.
7. Condition: Gate heavy at intermediate positions.
Solution: Move cable sheave forward.
8. Condition: Gate light at intermediate positions.
Solution: Move cable sheave rearward.

Table of Contents